Voedingssupplement Gelatinaat

Tijdens een recentelijke medische keuring voor aankoop van een nieuwe diensthond, waren we bij dierenartspraktijk de Meermortel te Budel.  Bij dr  Jan Kooken kwam het gesprek op artrose en spondilose bij honden en gewrichten in het algemeen. Wij gebruiken Glucosamine bij de oudere honden voor soepelheid in de gewrichten. Recentelijk onderzoek in Amerika had echter uitgewezen dat glucosamine pas werkt als het rechtstreeks in het gewricht ingespoten wordt. Er was een nieuw middel en dit is genaamd GELATINAAT.

Een dosis voor een hond tussen de 30 en 40 kilo (gemiddelde mechel) de eerste 3 weken 2 afgestreken lepels per dag en dan 1 lepel per dag.

Het middel is een wit suikerachtig poeder en is samengesteld;

collageenhydrolysaat, mineralen, aroma, collageen type II, ruw eiwit 64%, ruwe as  10%,  vocht 10 % ruwe celstof 0%. Collageen type II zorgt voor de opbouw en herstel van kraakbeen.

Gelatine Hydrolisaat Hond & Kat
Productinformatie:
De uiteinden van het bot zijn bedekt met kraakbeen. Dit is een veerkrachtig weefsel dat botverbindingen een egaal oppervlak geeft zodat ze soepel over elkaar kunnen bewegen en grote schokken dempen. Kraakbeenvezels zijn grotendeels opgebouwd uit collageen type II. Voor de opbouw en herstel van het kraakbeen zijn de aminozuren glycine, proline en hydroxyproline van groot belang. Honden en katten kunnen deze aminozuren weliswaar zelf aanmaken, maar juist in periode van stress, groei, ziekte, ouderdom of een erfelijk defect stagneert de aanmaak van nieuw kraakbeen.

Gelatine- of collageen hydrolysaat bestaat merendeels uit collageen type II en wordt succesvol aangewend bij gewrichtsaandoeningen bij honden. Het bevordert de aanmaak van collageenvezels en de smering van het kraakbeen. De pijn vermindert waardoor de beweeglijkheid van het gewricht weer toeneemt. Daarnaast heeft collageen een positieve invloed op de conditie op de vacht.

werkzaam voor soepele gewrichten, behoud gezond kraakbeen, elastische banden, pezen en sterke botten en een gezonde vacht.

Ik ben nu in de 1e week aan het voeren van een hond van 4 en een van bijna 10.  Ik houd U op de hoogte. De vacht is al zichtbaar aan het verbeteren.

8 gedachten over “Voedingssupplement Gelatinaat

 1. Hi Jack,

  N.a.v. jouw artikel gelatinaat besteld. De voorgeschreven hoeveelheid voor honden tussen de 30-40 kg is 2 afgestreken lepels. Waarom ga jij na 3 weken over op1 lepel?

  Groetjes,

  Erna

 2. hallo jack.
  ik heb je verhaal over gelatinaat gelezen in het sport honden blad.
  En dat sprak me wel aan. wand ik zit al heel wat jaren in de knpv .
  Maar mijn vraag over gelatinaat is .wat je bij de tuinen koop geef je dat ook
  aan de honden. gr gerrit

 3. Goede middag,

  ben hier tijdens het googl’en hier gekomen, nu is aan mij de vraag ik zie boven in het geschreven stuk gelatinaat. Nu is aan mij de vraag van welk merk is dit, ik heb tot voor kort Flexadin Advanced gebruikt daar zit ook collageen in, maar dit is momenteel niet meer te verkijgen.
  Nu ben ik gewoon zoekende naar een alternatief. Ben zelf in het bezit van een aantal sporthonden. (twee senioren die het krijgen).

  Gr Carmen

 4. Hallo,

  Wij zijn laatst ook bij dr. jan Kooken geweest en hebben voor onze mechelaar ook Gelatinaat gekregen. Tot dusver zijn mijn ervaringen goed ermee. we gebruiken het nu sinds mei 2013.

 5. Hi Jack,

  Ik ben werkzaam bij de IV organisatie van de Politie en kwam vanwege mijn liefde voor mechelaars op jouw site. Deze ziet er overigens mooi uit. Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen inmiddels met het voedingssupplement gelatinaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.