Iwan jr

Het dagboek van een herdershond

 

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Iwan jr ik ben geboren op 11 juni 2012 in een vrij groot gezin. Mijn moeder heet BEER en mijn vader heet IWAN. Hij staat ook op deze website. Mijn vader is groot en sterk. Hij is een hond van de special forces. Een echte dienstklopper dus. Ze zeggen dat ik op hem lijk.  Samen met mijn broers en zussen heb ik eerst bij mijn moeder gewoond in Duitsland. Nu woon ik dan voorgoed bij Sjaak en Liesbeth. Zij hebben ook nog twee andere herdershonden. Een ervan ken ik al. Dat is Ricky. Ik ben met hem al gaan wandelen. Ricky is heel lief. Hij snuffelt aan mijn poepert. Die andere hond is volgens mij een beetje knorrig. Hij gromt naar mij. Dat is Aiko. Ik denk dat dit wel goed komt tussen ons.

Na een nacht slapen en huilen heb ik zaterdag toch wel erg veel geslapen. Liesbeth heeft al speelgoed voor mij gekocht. Een daarvan piept en daar moet ik niks van hebben. Het eten is hier wel lekker. Ik mag lekker binnen liggen en nu slaap ik in een mand in de kamer. Met de buurkinderen heb ik ook al kennis gemaakt. Ik weet nog niet wat alles is. Gisteren kwam er een man voorbij op een ijzeren paard. Ik ben hem op de straat na gerend  om te kijken wat het was. Ik kon hem niet bijhouden. Sjaak heeft me toen weer terug naar huis gebracht.

Het 1e weekend in mijn nieuwe huis ben ik goed doorgekomen. Ik slaap nu de nacht door en overdag kan ik ook goed slapen. Ik krijg veel bezoek in mijn nieuwe huis. Daar kan ik leuk mee spelen. Ik draai alleen af en toe een beetje door.  Maandag had Sjaak een horgordijn opgehangen in de deur naar de tuin. Dit waren stroken pluizige stof. Hierin heb ik me helemaal in opgerold en flink de tanden erin gezet. Later lag ik in mijn mand buiten toen er ineens uit het niets een zwart jute opgevuld stuk stof in mijn mand werd gegooid. Ik heb dit toen maar aangevallen en gekilld. Ha ha ha. Mij krijgen ze niet. Het is mijn mand. Sjaak was gisteren zijn sleutelbos verloren. Ik heb hem toen maar opgeraapt en teruggebracht. Even later verloor hij alweer de sleutels. Wat een oen. Weer opgeraapt en aan hem afgegeven.  Nu ga ik maar even slapen, want ik ben er weer moe van geworden.

Dinsdag de 24 e juli 2012. Sjaak bracht mij naar een groot grasveld in de buurt waar ik woon. Hier staan appelbomen. Ik heb geprobeerd in een appel te bijten, doch ze zijn een beetje zuur.  Ik was daar aan het rondlopen toen er een man met een langharige hond kwam. Ik hoorde Sjaak iets zeggen van een `tervurensche herder`. Ik ben even goeie dag gaan zeggen bij die hond. Weer een nieuwe vriend. Toen kwam er nog een blonde schoonheid aan lopen. Wat een dotje zeg. Ik was zo verliefd. Het was een golden retriever. Mijn nieuwe vriendin. Ze is wel wat ouder dan ik, ongeveer 9 jaar. Maar ja, wie kijkt er nog naar leeftijdsverschil. Ik ben zelf nl. ook erg aantrekkelijk als ik de mensen mag geloven. Zij vinden me allemaal een dotje, snoepje en leuk.

Model

Woensdag de 25e juli 2012. Ik lag vandaag in de tuin  gewoon op de planten van Liesbeth te spelen, toen Sjaak het nodig vond om zijn nieuwe camera uit te proberen. Hij moest en zou fotos van mij maken. Wie ben ik om dan nee te zeggen. Ik ben gewoon even op mijn gunstigst gaan liggen en heb dus even als fotomodel geposeerd. Het resultaat komt zo snel mogelijk. Ik heb wel wat moeite met plassen. Ik moet namelijk veel naar de wc. Meeste tijd gaat het goed doch het gaat ook vaak mis. Als ik opsta dan doet Sjaak me naar buiten. Ik wil dan spelen en vergeet dan te plassen. Na een half uur gaan we weer naar binnen en dan moet ik ineens. Dan pis ik op de vloer in de keuken. Sjaak is volgens mij een beetje boos aan het worden. Donderdagochtend toen ik het weer deed werd ik naar buiten gezet en mijn baasje ging weer naar binnen. Ik ben toen buiten gebleven, helemaal alleen. Het eten is niet meer wat het geweest is. Ik heb nu al drie dagen een rare smaak bij het ochtendeten. Ik heb het wel gezien hoor. Sjaak spuit iets uit een soort tube over het eten. Aangezien ik toch veel honger heb, eet ik maar gewoon alles op.

Jansen

Donderdag kwam er een andere hond bij mij thuis. Ik hoorde dat die hier vakantie komt vieren. Ik wist niet dat het hier een vakantie oord was. Zo hoor je nog eens wat. Deze hond heet Jansen. Hij is wel aardig. Hij is niet zo groot als Ricky en Aiko. We zijn  nu dus met 4 thuis. De baas heeft heeft er maar druk mee. Aiko begint ook een beetje normaal te doen tegen mij. Sjaak heeft me opgepakt en mijn kont tegen zijn neus geduwd. Wat zijn dat nou weer voor manieren. Zo zeg je toch niet goedendag tegen iemand. Als ik een beetje te enthousiast doe tegen aiko, begin hij toch weer te grommen. Ik moet me gewoon een beetje inhouden. Hoe vonden jullie mijn foto´s. Knappe vent he. Alleen de oren nog rechtop. Dat komt nog wel.

Druk weekend gehad. Zaterdag ben ik naar het bos gegaan. Daar stond een schuurtje met allemaal mensen en honden. Ze zeggen dat ze daar politiehonden opleiden. Ik ben even alleen het schuurtje ingelopen en ben bij de oude mensen gaan zitten. Een van hen pakte me op en ging mijn tanden nakijken. Die man is Jac van Lier. Die vond dat ik lange hoektanden heb.  Toen gingen ze naar een voetbalveld in de buurt. Ik dacht dat ze gingen voetballen, doch het was wat anders. Er werd een zeil rechtop gezet dwars over het veld. Toen ging daar een hond liggen en kreeg hij worst gevoerd. Hij at het niet. Zal wel geen honger hebben gehad. Toen lag de hond op een tas, die zijn baas daar neer had gelegd. De baas was weggelopen. Iemand anders kwam eraan lopen en probeerde de tas te jatten. Dat mocht niet van die hond. Hij beet de man toen in de arm. Even later rende de man weg en de hond ging achter hem aan. Ik hoorde een harde knal. Wist ik veel wat dit was. Ik zag dat die man die hond wilde slaan. De hond beet hem toen. Het was wel heel spannend. Toen zat die hond achter die man heel hard te blaffen. Daar schrok ik toch wel van.  Even later fietste de man weg en weer die hond er achteraan. Toen rende de man weer weg en knalde het twee maal heel hard. Weer werd die man gebeten. Ik heb het allemaal gezien. Ik begreep later dat ik dit ook moet gaan doen als ik groot ben. Oei oei. Het komt wel goed denk ik. Deze mensen waren aan het oefenen voor de Nederlandse kampioenschappen politiehond. Vorig jaar hebben deze mensen ook al aan de Nederlandse kampioenschappen meegedaan. Ik hoor dat Sjaak met deze mensen traint. Of ik de Nederlandse kampioenschappen haal, weet ik niet. Sjaak is niet zo punctueel, dus hij zal wel wat puntjes verliezen.

Wasrek

Zondag heb ik in de tuin eerst gespeeld met Jansen en even later met Ricky. Met Jansen kun je leuk spelen. Mijn baas heeft weer foto’s gemaakt. Ook heb ik nog even het wasrek aangevallen en de deken in mijn mand. Ook rondjes rennen door de woonkamer en de keuken is erg leuk. Ik ben in de waterbak voor de vogels gevallen. Niet een, maar twee keer. Deze waterschaal staat op de grond en daar is een afstapje. Soms ben ik een beetje lomp met lopen en rennen en val ik er dus in. Het was wel een lekkere verkoeling.

Ik heb wel een raar gevoel op mijn hoofd. Het blijkt dat mijn oren niet moeten hangen doch rechtop moeten staan. Een oor doet dit al af en toe. Het ziet er toch niet uit zo. Mijn hele modellencariere naar de maan.

Dinsdag met de politie meegereden in de auto. Ik werd thuis in een busje gezet. Achterin waren al twee honden aan het blaffen. Dit waren Aiko en Ricky. Ik ben toen maar mee gaan doen. Ik denk dat het de bedoeling was namelijk. We kwamen op een veldje en daar mocht ik een hele tijd los rond lopen. Allemaal mannen met uniformen aan. Er was een vrouw met een uniform. Ze hadden allemaal honden bij zich die aan het blaffen waren. Na een tijdje was ik eraan gewend. Een hond kwam bij me. Dit was wel een krachtpatser zeg. Wat had die vent een spieren. Toch heb ik van hem gewonnen. Ik lag op een gegeven moment bovenop hem en had hem in de puppy houdgreep. Dit was maar een paar seconden, doch volgens de telling is dat een yuko. Hij scoorde geen punten. Ik ben wel op de rug gaan liggen, doch zonder dat hij me gooide en dan telt het niet.

Bruce en ik

Donderdag moest ik weer mee met de politie. Wat is dat toch. Zo kijkt de hele buurt me dadelijk aan dat ik de hele tijd door de politie wordt opgehaald. Wat moeten de mensen wel niet van me denken. Weer  op hetzelfde veldje. Nu was het erg leuk. Ik kwam een broertje van me tegen. Bruce heet hij. Bruce had wel alle twee de oren rechtop. Ik pas een. Ik ben wel een stuk groter dan Bruce. Ik dacht: die pak ik wel even. Bruce dacht daar heel anders over. Die was het geklooi van mij op een gegeven moment zat. Hij gromde en beet naar me. Wat is dat nu. Ik wilde gewoon spelen op de Iwan manier. Gewoon wild en dominant. We hebben nog even met een jute zak gespeeld en omdat we daarvan allemaal zo moe werden hebben we vervolgens allebei veel geslapen. Ik ben er nu achter dat gras eten niet gezond is voor me. Toen ik thuis was moest ik overgeven. Bah wat vies. Het vrouwtje was gaan shoppen en had nieuw speelgoed voor mij gekocht. Een flos touw en een rubberen bijtring.

Vrijdag de 3e augustus 2012. Vandaag ben ik met Sjaak en Liesbeth naar de stad geweest. We begonnen in een groot gebouw waarin veel auto’s stonden. Hier moest ik door een deur en toen stond ik in een klein hokje. De vloer zakte weg onder mij. Niets aan de hand. Gewoon blijven staan. Deurtje open en ik kon er weer uit. Veel mensen ontmoet en voornamelijk vrouwen. Schijnbaar is een puppie een chickmagnet. Sjaak zei dit op een gegeven moment namelijk tegen een jongeman, waarvan de vriendin mij aan het knuffelen was.  Het was wel heel druk in de stad. Veel mensen en ook veel honden. Samen met Sjaak heb ik twee drugsdealers in de gaten gehouden bij de stenen trappen en het Roercentrum. Ook kwam daar zo’n dealertje naar me toe om mij met zijn pitbull kennis te laten maken. Sjaak viel helemaal niet op zo met een puppie aan de riem. Misschien dat de politie dat ook zo kan doen. Gewoon een agent daar neerzetten met een puppie aan de riem en dan maar OBSERVEREN.

Oren

Hebben Liesbeth en Sjaak vandaag (zaterdag) iets met mijn oren gedaan. Ik lijk wel een alien. Net alsof ik een antenne op mijn kop heb. Hebben ze mijn oren bij elkaar geplakt met schildertape. Is dat normaal of was het toeval dat Sjaak toevallig toen ook zijn huis aan het verven was. Schijnbaar ging het ene hangoortje toch niet staan en hebben ze een handje geholpen. Zeker aangestoken door die Bruce met zijn oren. nou nou. Ik hoop dat Bruce ook een knap baasje krijgt. Ik zal het van de week eens aan Johan vragen. Die heeft daar verstand van.

kijk oortjes recht

Kijk na twee dagen tape op je knikker en niet buiten komen omdat je je zo schaamt is het resltaat toch dat ze alletwee nu rechtop staan. Jippie. Ik krijg nu ook andere brokken. Sjaak viel bijna van zijn stoel toen hij 28 euro moest betalen voor 4 kilo Royal Canine Junior Maxi. En dan eet ik ook nog zo veel dat die zak zo leeg is. Ik ben eens benieuwd of ik volgende keer dan wat goedkopere brokken krijg. Van deze  brokken  wordt ik wel heel actief. Nu kan ik ook fijn gaten graven in het stuk tuin dat Sjaak klaar heeft gemaakt voor de bloemetjes van Liesbeth. Ik ben alvast een gat aan het maken zodat hij daar dadelijk de plant in kan zetten. Ik denk al vooruit, voor het voorjaar van 2013.

Afgelopen weekend heb ik Liesbeth verdedigd. Ik hoorde iets buiten en toen begon ik te grommen. Ik stond in de deuropening. Staart recht omhoog. Ik denk dat er boeven waren die binnen wilden komen. Heb ik even weggejaagd. Moet ze maar geen muziek maken als ze komen inbreken (Solar was te horen). Die twee grote boevenvangers lieten zich niet horen. Nou ja, dan is het toch mijn taak, als zij door alles heen slapen.

Afgelopen dinsdag en donderdag weer politievervoer gehad. Kom ik in zo’n groot gebouw uit en laten ze me in  de kelder zitten. Gelukkig komen er wel steeds meer vrouwen kennis maken. Inge, Marloes, Alexandra, Duygu enz. Ik kan de namen niet allemaal onthouden. Allemaal knuffelen. Toen we naar het oefenterrein reden had de politieauto dorst en toen kwam er een klein jongetje naar me toe. Mij durfde hij wel te aaien, doch die twee ouwe achterin niet. Moet je ook maar niet zo asociaal doen Aiko. Kindjes vinden jouw dus niet leuk en mij wel. Ik dacht op het oefenterrein Bruce weer te zien. Hij was er niet. Volgens Johan heet hij nu Diesel en woont hij in Berg en Terblijt bij ene Roel. Ik kom hem nog wel eens tegen, denk ik. Ik hoorde dat mijn vader ook succes heeft bij de vrouwen. Hij is niet getrouwd en heeft dus nu weer een nieuwe scharrel. Ze heet Nora. Mijn moeder heet Beer. Die ouwe snoepert.

aiko en ricky

Geen foto’s van mij vandaag. Sjaak is bezig met die twee kemphanen op de foto te zetten. Nou van mij mag hij voor een keer dan een foto van hun erbij zetten. Ik ga wel vragen of we een keer met z’n drieen op de foto kunnen. Woensdag was er bezoek. Liesbeth was aan het handwerken. Er was nog een mevrouw; Maria. Toen zij aan de tafel zaten heb ik Maria haar voeten afgelikt.  Ze had iets op de tenen. Ik dacht dat ze vies waren, doch nu hoor ik dat het zo hoort. Ze noemen het nagellak. Maar goed dat ik een man ben en dat ze dat niet met mijn nagels doen.  Ik heb ook een nieuwe slaapplaats gevonden. Ik lig nu onder de lederen bank. Ik kruip daar op mijn buik onderdoor. Ze noemen dat “tijgeren”. Volgens Sjaak is dat gunstig dat ik dat nu al kan. Bij het Arrestatieteam moeten ze dat ook kunnen en tijdens de biatlon moeten we ook tijgeren.  Water is steeds leuker. In de waterbak van de vogels ga ik nu met beide voorpoten in staan, zodat ze goed nat zijn. Daarna ga ik graven. Modder is goed voor de huid. Als ik dan vol zit, ren ik vlug naar binnen. Vind Liesbeth niet leuk. Het kan niet altijd meezitten Liesbeth.

Vrijdag valt Sjaak 2 keer iets uit zijn broekzak. Volgens mij heeft hij er gaten inzitten. Ik zal Liesbeth eens vragen of ze zijn broekzakken niet dicht kan maken. Nu klettert er iets op de tegelvloer binnen. Het ziet er gevaarlijk uit. Het is 4 cm lang en op het eind word het smaller. Ik pak het vast met mijn mond en breng het onder de tafel. Het smaakt wel raar. Hij is koper hoor ik later.  Sjaak wil het terug hebben. Ja niet dus. Nu is het van mij. Moet je het maar zelf vasthouden. Hij krijg me toch te pakken en pakt het me af. Ik hoor dat hij tegen Liesbeth zegt; “Zo weer 50 euro meer waard” Ik wist niet dat de koperprijs zo hoog is.

Lig ik zaterdagmorgen om 05.00 uur rustig te slapen in mijn box, gaat de deur open en komen Aiko en Ricky binnenlopen. Waar komen die nou vandaan. Het is nog donker buiten.  Zie ik daarna Sjaak in zijn werkkleren binnen komen. Aiko had ook zijn werkkleren aan. Nu snap ik het. Nadat die twee in hun hok zaten, mocht ik naar buiten. Ik voor het huis in het donker aan het plassen en poepen. Ik zie een schim aan komen lopen, met papier onder zijn armen. Ik begin te grommen. Deze man is niet onder de indruk. Dan maar een blafje. Nog steeds loopt die man er. Hij komt op me aflopen. Oh oh, wat spannend. Ik blijf gewoon zitten. Hij loopt voorbij. Aanvalluh. Ik loop hem achter op de hakken. Ah gelukkig het is de krantenman.

Help, ik zit in de gevangenis. Zaterdag werd ik in de gevangenis gestopt. Ik weet niet wat er nu weer niet goed was. Misschien de kabels van de computer of de luidsprekers, die ik onder de bank gevonden heb. Ik heb er echt niet aan geknabbeld. De kabels zaten plots om mij heen gedraaid. Doet hij ook nog de dikke deur dicht na de traliedeur en ik zie helemaal niets meer. Kom ik weer op het oefenterrein. Alleen onze Hagenees Bert met de hond Chico waren er. Bert is zo wie zo niet te verstaan. Dich mos geweun plat Limburgs kalle hie en neet plat Haags. Chico heeft ook een complex. Hij denkt dat hij een Rodesian Ridgeback is. Over zijn hele rug stonden de haren rechtop. Wat een kapsones. Probeer jij maar eens op Afrikaans groot wild  te jagen, patser.  Heb jij geluk dat die hier niet los rondlopen. Weer de gevangenis is en weer de dikke deur dicht. Kom ik in Roggel op het hondenterrein. Loopt daar ook een pup rond. Wel met een flapoor. Die van mij zijn mooier. De baas daarvan was Geert van Horne. Tijd om te spelen. Nou dat ging maar even goed. Wat een druktemaker zeg. Hij begon te grommen en te blaffen. Ik terug gegromd en geblaft. Ik ben de dominante reu en niet hij. Maar ja, hij wou mijn gezag toch niet accepteren. Weer wat geleerd. Ze zijn niet allemaal gediend van mijn overheersing.

Maandag de 13e augustus 2012 is een bijzondere dag geweest. Vanmorgen moest de baas met die ouwe naar de dokter. Hij had een verdikking in de zij. Sjaak dacht dat het een gezwel was, doch bij de dokter bleek dat het een later reactie was op een antibio nogwat spuit was. Te moeilijke namen voor mij. Nog even een tekenkop verwijderd en tip top was ie weer. Om dat te vieren zijn we met z’n allen naar het bos geweest. Ik voorin bij de baas. Aiko denkt iedere keer dat we een open haard hebben of zo. Hij kan niet zonder hout. En alles moet mee naar huis. De groencontainer is al vol ouwe. Met mijn poep nl.

Ik ben ook als aan het oefenen gegaan. Nog even en ik kan de trap al oplopen en door de pijp gaat ook al. Het is een oude rioolpijp, waar ze nu groene bloemmotief gordijntjes voor gehangen hebben.  Kijk ik kan er al in en kom dan weer naar buiten kijken waar iedereen is. Ik ben toch wel al ver op dreef om te oefenen.

Vanmiddag was Sjaak in de tuin bezig om licht te maken bij die ouwe zijn kennel en een hek, zodat Ricky niet meer uit de loopren kan springen. Nu zit er heel hoge draad. Ik was fijn met zand aan het spelen. Ik jatte de rubber hamer van sjaak. Van ergernis sloeg hij zich daarna op zijn vingers. hahahaha.

Hij ging vervolgens naar de winkel. Ik ging verder met water spelen uit de waterbak van de vogels. Moeten die stomme beesten het maar opdrinken. Toen de bak omkiepte had ik een modderbad. Liesbeth rende naar buiten, omdat Sjaak een omgevallen meneer van de glasvezel moest helpen.  Maurice, de baas van Jansen was er ook bij. Maurice was allemaal lucht in de mond van die meneer aan het blazen en Sjaak was die man op zijn borst aan het drukken. Allemaal sirenes in de straat. Heel spannend voor de mensen. Voor mij niet. Ik ben na het graven gewoon naar binnengelopen en heb daar mijn zand op de witte tegels gedeponeerd. (Klik maar op de foto voor een grotere foto). Toen Sjaak klaar was en mijn zand opgeruimd was, heb ik een bad gekregen met de tuinslang. Sjaak zei tegen Liesbeth dat we nu gratis internet krijgen, omdat hij samen met Maurice die meneer gered heeft.

Liesbeth heeft Sjaak laten zien hoe je gaten moet graven. Aangezien ik dat het beste kan, moest ik het voordoen. Het gat om de boom erin te planten is bijna klaar. Ik kan er bijna helemaal in.

Robbie en ik

Donderdag de 16e augustus 2012 ging ik weer eens mee met Sjaak om rondjes te rijden met de politieauto. Ik zie niks, dus ik volgens mij rijden we zo maar wat rond. Ricky was erbij en mijn vriend Jansen. Ineens gingen we hard rijden. Ik merk dat Jansen aan het werk moet. Ze waren in Helden een man kwijt. Hij had ergens iets gestolen en ze hadden hem een maisveld in zien rennen. Wat zoek je nu in een maisveld. Daar zie je niks en er zitten allemaal enge beestjes. Maurice en Jansen gingen ook de mais in. Sjaak liep weg en toen was ik helemaal alleen. Gelukkig kwam er een politiemevrouw die me uit de auto haalde en toen kon ik spelen met wel zeker 6 politiemensen. Allemaal foto’s maken met hun iphonie. Sjaak kwam na een tijdje terug. Ik hoorde Maurice roepen dat Sjaak hem moest komen halen. Ik wilde nog niet. De politiemevrouw wilde mij ook niet teruggeven. Komt natuurlijk omdat ik zo schattig ben. Later ben ik weer op het oefenterrein aangeland. Daar zag ik weer een broer van me. Dit is Robbie. Robbie is net zo groot als ik. Ik dacht natuurlijk weer dat ik de sterkste was, doch het liep even wat anders. Deze vecht terug. Sjaak en de baas van Robbie moesten ons vaak tot rust manen. Wat een gifkikker is die Robbie. Maar hij heeft een knik in een oor. Heb ik weer wat voorsprong op hem. Toen ze met de grote honden gingen oefenen, hebben ze me aan de kant vastgelegd. Uit wraak heb ik daar maar weer een groot gat gegraven. Haha die van Baarlo op de club zullen we opkijken. Sjaak zei dat hij nog wat zand over had in de tuin en dat hij dat wel in Baarlo in mijn gat zou kieperen. Maar ja hij heeft thuis ook een gat ik de tuin. Hij komt zand te kort. Ik heb nu lekkere brokjes gekregen. Geen Royal Canine meer, doch Britt. Deze zijn veel lekkerder.

Weinig nieuws tijdens de hittegolf. Iedereen ligt voor pampus, doch ik heb er geen last van. Ik ren door het huis met mijn piepbotje.  Sjaak gooit het botje weg en roept dan apport. Ik ga dat dit halen en breng het terug naar hem en dan zegt hij “los”. Dit gaat nog een beetje moeilijk, doch het komt. Heb ik het botje gehaald, gooit hij het weer weg. Ik weer ophalen en terugbrengen. Weer weggooien. Neem nou eens een beslissing wat je wil. Wil je het botje nu of niet. Er zijn me teveel toevalligheden.  Het weggooien, ophalen en terugbrengen. Het “toevallig” verliezen van sleutels en hulzen. Het moeten gaan zitten voor een snoepje. Ik denk dat ze me wat aan het flikken zijn. Ik weet nog niet precies wat het is. Ook sigaretten krijg ik af en toe. Ik knauw die helemaal kapot. Ze zijn wel erg lekker. Kijk mij op de foto met een sigaret in m’n bek. Ik ben ook bijna zindelijk. Ik doe zowiezo niks in mijn bench. Vanaf het begin al niet. Ook de weg naar buiten vind ik steeds beter. Alleen sjaak zijn werkhok heeft toch een bepaalde aantrekkingskacht op mij. Mijn poepje beland daar nog wel eens.  Hoera morgen gaan we weer naar het oefenterrein.

Iwan sr 8 weken

Maandag de 20e augustus 2012. Raadsel; Wie is dit op de foto. Ik zal een paar tips geven. Het is een mechelse herder. Op de foto is hij 8 weken oud. Hij is best wel knap en kan al veel op zijn leeftijd. Je zou zeggen dat ik het ben. Ik ben het echter niet. Ik zal het vertellen. HET IS MIJN PA.  Hier is hij ook een puppy. Tjonge jonge wat een verschil tussen toen en nu. Ik hoop dat ik net zo groot wordt. Van Sjaak mag ik wat kleiner blijven. Hoeft hij niet zoveel te tillen als we biatlons gaan lopen. Hij hoeft me niet meer te tillen. Op de biatlon in Woensdrecht moet hij nu een vast gewicht gaan dragen. Dus geen hond meer tillen van 40 of 45 kg.

Donderdag de 23e augustus 2012 kom ik met Sjaak weer op het oefenterrein uit. Kom ik daar weer iemand tegen, die familie van me is. Het is een van m’n  zussen.  Ze heeft nu de naam Alpha. Ze is wat schrikkerig. Johan heeft haar meegenomen zodat ik haar een beetje kan leren dat je niet bang hoeft te zijn. Gezien mijn ervaring met mensen en het openbare leven en op de hondenclubs, waar ik nu kind aan huis ben, kan ik mijn kennis overbrengen. Alpha is schijnbaar wel een beetje kwaad op me, dat ik alle eten op at, toen we nog bij mams waren. Ze komt los en is een pittige tante aan het worden. We hebben zo hard gespeeld dat ze ons uit elkaar moesten halen. Op de foto zie je dat ik een judo voetveeg geef om haar te vloeren. Dan ga je eerst zelf liggen en dan veeg je met je been een been van de ander weg. Die gaat dan op z’n bek. Alpha is na de training met Astrid meegegaan, om wat “gesocialiseerd”te worden. Net zoals ik ben dus; Voor de duvel niet bang.!!!!!!

Ik ben een beetje zielig. Ik heb gisteravond een poot bezeerd. Ik moet nu op drie poten lopen. Ik moest heel hard huilen buiten. Het doet een beetje pijn. Het gaat vandaag al een beetje beter met me. ’t is wat. Ik pijn . Aiko pijn omdat Ricky hem bebeten had en nu is Alpha ook ziek. Zij heeft een dikke neus en lijkt op een bull terrier. Alles tegelijkertijd.

Even is het stil geweest, doch “I’m Back”.  Sjaak had het maar druk met werk, foto’s maken en schijnbaar vond iemand van de familie het nodig om de Fishermans Friend Strongman Run in Hellendoorn te doen.  Ik ben uit het huis verbannen. Sinds ik de modder naar binnen heb gebracht, zit ik buiten. Ik moet ook buiten slapen. Alles went. Ik ben nu 12 weken oud. Vandaag heb ik zwemmen geleerd. Het ging niet van harte. Wat was dat water koud. Ik maar doen alsof ik er niet in wil. Moet mijn baas met zijn gympen en in de korte broek het water in om mij zwemmen te leren. Ik kan het wel, doch vind het nog een beetje eng. Die gek van Ricky springt van een flinke afstand het water in om dat stomme gele balletje te pakken. Bijt ie hem vervolgens kapot en toen het dinglater weer weggegooid werd, zonk het balletje.  Weg balletje. Toen Aiko ging zwemmen, bleef hij heel lang zoeken naar dat stomme gele balletje. Toen ben ik zelf maar naar hem toe gelopen in het water om hem te vertellen dat dat ding gezonken was. Die ouwe is doof. Hij bleef maar rondjes zwemmen om dat ding te zoeken.

Later vandaag ben ik gaan wandelen met de baas. Komen we bij een tekkel uit. Het ding is kleiner dan mij. Hier kon ik me weer even superieur voelen. Bij die grote durf ik dat niet. Aiko had me nl alweer de kennel uitgejaagd, nadat ik hem was nagelopen. Tijdens de wandeling gaan we een huis binnen. Het ruilt een beetje vreemd binnen. Wordt ik op een tafel gezet en komt er een man met een lampje in mijn open kijken. Een ding word in mijn oren gestopt en dan kijkt die man daarin. Vervolgens een koud rond stuk staal tegen mijn borst. Schijnbaar luistert hij naar mijn hart. Ik krijg ineens koekjes en voel dan een prikje in de nek ( chip). Ik krijg weer een koekje, doch nu heb ik ze door. Die man heeft weer iets in zijn hand. De koekjes zijn wel erg lekker. Ik eet en weer een prik. Ik heb nu een nieuw paspoort. Nu mag ik gaan reizen. Jippy. Waar gaan we naar toe??

Mijn baas was er maar druk mee. Ricky moest naar school en examen doen. Mijn speelmaatje is nu zo moe dat hij alleen maar ligt te slapen als hij thuis is.  In de weinige tijd die we samen spelen gaat het wel heftig. Ricky is niet vlug boos en ik kan hem rustig in zijn poten bijten. Als hij er genoeg van heeft laat hij het wel merken. Ricky is op 2 oktober geslaagd en mag nu met de baas mee gaan werken. Eens kijken of het ook zo’n macho word als die ouwe Aiko.  Ik had alle brokken opgegeten en nu eet is de brokken van aiko en ricky. Ik vind deze veel lekkerder. Ik ben alleen bang dat ricky me ze weer komt afnemen. Ik eet nu zo snel dat niemand me bij kan houden.  Luisteren naar de baas gaat langzaam. Ik kan het niet laten om iedereen te bespringen. Ik buts er gewoon vol tegenaan.  Lopen aan de lijn gaat goed. Ik loop nu naast de baas in plaats van tussen de benen. Als ik in het donker ga wandelen moet ik de baas beschermen. Ik blaf dus alles en iedereen aan die ik tegenkom. Ook het huis bewaken gaat steeds beter.

Ik ging dinsdag mee naar de kinderspeeltuin Klein Zwitserland in Tegelen. Maurice en mijn baas gingen daar kijken om met de grote honden te oefenen. Ik ben de hele speeltuin doorgelopen. In het begin stonden er een soort poppen met kapotte kleren bij de ingang. Men noemt ze vogelverschrikkers of zoiets. Ik moest mijn baas beschermen want hij had ze niet gezien. Na flink blaffen gingen ze echter niet weg. Vreemd. Ik deed toch zo mijn best. Ik ben op de glijbaan geweest. Op de draaischijf en in een ton die ronddraaide. Ook ben ik in het donker door grote pijpen gelopen met mijn baas. Ik vond eigenlijk niets eng.

Ook was ik dinsdag weer aan het oefenen. Mijn baas was met Ricky aan het speuren en Maurice heeft me toen uit de auto gehaald. Johan kon het weer niet laten om te kijken of ik ook wel de juiste instelling heb om te bijten en te werken. Ik ben word morgen 4 maanden oud en nu al moet ik bijten. Staat die lange met een stokje te zwaaien en moet ik in een vieze jute zak bijten. Ik heb op op het bijtpak gebeten. Wat moet ik nou met zo’n zak. Volgens mij hoorde ik die lange zeggen dat ik nu voor 50 euro weg kon en dat hij dat wel wilde betalen. Ook wilden ze dat ik ging blaffen. Dit doe ik thuis wel. Hier heb ik daar geen zin in.

Het is al even stil, maar ja sjaak heeft het ook druk. Ik heb een nieuwe plaats gevonden om te slapen. Ik duw gewoon een van de tuinstoelen aan de kant en ga er dan in liggen. Kan ik ook gelijk aan het hout van de leuningen knabbelen. Ik krijg nl jeuk aan mijn tanden. Misschien krijg ik wel nieuwe.  Vannacht was het koud buiten. Ik lig lekker in het stro, dus ik heb daar geen last van. Het schijnt dat ik oom geworden ben van een aantal jongens en meisjes. 5 jongens en 2 meisjes. Mijn pa heeft het weer gefikst. Hij heeft foto’s op deze site geplaatst en op facebook.

Sjaak kreeg donderdagavond een telefoontje van Johan. Goed nieuws. Alpha was op de tv en wel bij RTl Boulevard. Ze schijnt nu in Portugal te wonen bij mevrouw Heleen van Royen. Ze is een boekenschrijfster en een Bekende Nederlander. Deze mevrouw is helemaal verliefd op Alpha. Ze twittert over Alpha en ze staat net zoals ik ook op facebook. Heeft die meid het al ver geschopt. Ze zal wel in een boek van die mevrouw belanden of nog meer tv optredens doen. Ik heb die mevrouw gefacebooked dat ik een broertje van Alpha ben. Misschien mag ik dan ook naar Portugal op vakantie een keer.

Klik hier voor de facebookpagina van mevr van Royen.

Ik vind steeds nieuwe plaatsen in de tuin om te slapen. Ik ben nu 5 maanden oud en ik heb pijn in mijn bek. Al mijn tanden vallen uit. Het voordeel is dat ik nu geweldige nieuwe witte tanden en kiezen heb. Ik was laatst aan het bijten op een jute zak en toen ineens was er een tand weg en bloedde ik heel erg. Een rare smaak in de mond. Ik wist niet wat het was.  Ander nieuws is dat alpha het goed doet bij Heleen. Er staat een filmpje van haar op facebook bij Heleen van Royen. Ze speelt daar in het water met een duitser.  Je moet er maar van houden van die duitsers. Sjaak vind er niks aan zegt ie. Hij heeft liever boeven. (bouvier de flandres)

Eindelijk is die ouwe knook die altijd in de kennel zit ook eens losgekomen. Ik heb nu weer iemand waar ik mee kan spelen. Alleen doet Aiko dan de hele tijd fietsen. Tenminste dat zegt Sjaak, Fietsen is toch met zo’n ijzeren ding met twee wielen. Inmiddels ben ik ruim 5 maanden oud. Ik heb al mijn nieuwe tanden. Op het oefenterrein heb ik laatst 2 broers van mij ontmoet, nl Kai en Robbie. Robbie kende ik nog niet. Kai wel, daar heb ik ook al mee gespeeld. Het luid blaffen bij een houten kistje waar een bal in ligt. Bijten op de mouw van de pakwerker. Het gaat goed nu.

_DSC7701Ik ben nu 7 april 2013 ongeveer 10 maanden oud. Ik help mijn baas nog dagelijks in de tuin met onderhoud. Alle planten zijn gerooid. We krijgen nu een nieuw stuk helemaal voor ons allen. Hoeven we niet meer te delen met de rest van de familie.

 

 

_DSC8024 Kreeg ik weer een keer bezoek van een nestbroertje van mij. Deze heet Mack. Hij is wel een beetje groter dan ik. We zijn nu 11 maanden oud. Het is mei 2013. Mack is heel vrolijk en we spelen in de zandbak die mijn baas voor ons gemaakt heeft. Ook Ricky speelt mee. Die ouwe Aiko heeft er geen zin in. Hij loopt maar wat te knorpotten in onze zandbak. Mack moest wel even leren wie de baas was. Dat is nog steeds Aiko. Af en toe denk ik dat Mack ze niet allemaal op een rijtje heeft. Hij kijkt een beetje dom, vind je niet. Wie wil nou zo’n intelligente pasfoto.

7 gedachten over “Iwan jr

 1. Ha Iwan
  Hoe gaat het met je? Nog pijn aan je poot.
  Onze Tessa doet nu ook gaten graven in het gazon. Moet je Collin maar eens vragen.
  Ik wou een foto bijvoegen maar dat gaat niet.
  Ik hoop weer snel wat van je te lezen in je dagboek.
  Groetjes Annemiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.